Fisketur avreisedag -1 – forberedelsene

“Som kjent” skal vi nå legge ut på en ukes lang fisketur. Vi begge har lidenskap for fisking, og det viktigste kanskje er ikke å få fisk men komme seg vekk fra hverdagens mas og kjas. Sant å si, det er en stund siden vi har skrevet noe sammen. Ryktene om at det var uvennskap som lå bak har svirret og nådd oss gjennom tredjepersoner. Sannheten er at vi ofte skrev sammen når det gjelder saker og hendelser i vår eget samfunn. I en lang periode nå så har det ikke vært så mye som har skjedd i vår stille og rolige andedam. I tillegg til at jobb, barna og tusen andre forpliktelser, som alle andre, har gjort at vi ikke har hatt mye tid. 


Denne turen har vi gledet oss til i snart et år, og here we go …. Idag er avreisedag -1, og vi er i gang med forberedelsene siden igår kveld. Tiden igår kveld ble brukt til en Fb status med hvor langt vi hadde kommet med forberedelsene, og natten gikk med til kommentarfeltet med spydige kommentarer frem og tilbake. Gøy var det, men nå som vi er i dagen derpå og sitter på balkongen og drikker kaffe og skriver, er vi ikke et skritt nærmere til faktisk å lage en ordentlig liste eller å ha pakket det minste. Dette er i ånden til god norsk debatt-kultur hvor mye sies, kjeftene er store, begrepene er kompliserte, strukturen er unik, men det skjer ikke så mye og man kommer seg ikke av flekken. Men vi skal være bedre enn som så, vi tar tak i ting, bare vi finner ut hva det egentlig er vi skal ta tak i!

Vi har f.eks. valgt stedet vi skal legge turen til, det er Snåsa i Nord-Trøndelag. Du lurer kanskje på hvorfor, og vi kan gladelig belyse begrunnelsen for valget. Det er et inderlig ønske å få møte Snåsamannen, i håp om å bli helbredet i alle aspekter av hva helbredelse per definisjon betyr. Det er nemlig slik at det er enklere å møte ham der oppe enn det er å ringe ham, og sitte i telefonkø i flerfoldige timer. For det andre, vi gjør alltid ting helhjertelig. Hvis vi skal bruke en uke på fisking, da er det meningsløst å fiske etter ørret på 1-2 kilo eller 16, når man kan fiske etter sjøormen i Snåsa. Som sagt har vi gledet oss i et år for å komme på forsiden av lokalavisen med sjøormen hengende ved siden av oss. For det tredje, det er ikke så langt, eller for tett på. Mange fiskevann kan vi stoppe rett ved siden av med bilen, og slipper å gå. For tross alt, vi er “utlendinger” og storbygutter (fra landet) og kontorrotter. Det å gå forutsetter å brenne kalorier, og gud forby at så skulle skje! For det femte, ifølge yr, er det stort sett regn og overskyet i den uken vi skal være der. Noe som er bra, når vi vil unngå for enhver pris å få sol på oss og risikere å bli enda brunere. Vi er tross alt født brune, og får høre det fra folk ofte nok. For oss er det å bli enda hvitere selve målet, noe sjøormen faktisk kanskje kan hjelpe oss med.

Men tilbake til det vi skulle snakke om, nemlig forberedelsene. Vi skulle egentlig ikke ha mye med oss. Men det er mange vann som skal passeres, og vi skal fiske oss oppover. Vi tar med oss litt ulike stenger. Noen for å fiske i kulper og innsjø, andre for å fiske i elver og rennende vann. Vi trenger stenger for ørret, andre for laks, fluestenger og tilbehør. Det er ca på 60 kg, så kommer vi på toppen av dette med et par ponger, telt, både lavo (hvis vi orker å slå opp) samt et mindre et for mer late dager. Vi har også pakket klær, og takket være norsk “sommer” tar vi med oss alt fra bikini til samiske reinjakker med ull på. Og alt imellom. Nå som dagen nærmer seg slutten, og bilen er stappet full, etter å ha presset den digre kjøleboksen er det nok tid for å tenke seg godt om igjen. Skal vi ha en tilhenger? For tross alt, vi har ikke pakket og plassert vannmelonene, kebabene og mangoene. Kjenner vi oss selv rett, så blir det så mye tull og tøys, at det blir lite tid for fisking, og ingen mat.

Men spøk til side, hva vi all verden driver vi på med? Vi er ikke Lars Monsen, og vi kjenner ham heller ikke. Hvor kommer denne inspirasjonen fra? Jo, Norge er et fantastisk land, med en utrolig vakker natur. Noe som gir oss en takknemlighetsfølelse og stolthet. Det å utforske sitt eget land hører naturlig med under den norske identiteten som vi har. Pluss som en gammel mann sa en gang, “Er det ikke nok at dere har kommet til mitt land, nå skal dere ta fisken min også?” Så Snåsa, forbered dere til et helt tomt vann hvor all fisken er tatt opp, og sjøormen også. Here we come! Hvem vet, kanskje etter en uke kan vi lære noe til Lars Monsen om naturliv og hvordan man fisker med håndgranater og AK-47(?) men en ting er sikkert, den største vinneren av vårt eventyr er udiskutabelt i naturen. Med alle fiskekortene som er kjøpt i ulike vann, litt som støttemedlemskap på treningsstudio, hvor man aldri rekker innom. Det handler ikke om å vite hva man gjør, eller hvorfor man gjør, men om å gå med strømmen. Det aller viktigste er dog å skrive en status eller tre på Facebook. Nå er vi i hvert fall ferdig pakket, og det er ikke ille bare det!

Fortsettelsen følger, så sant vi ikke drukner ved første vann.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Be the first to comment on "Fisketur avreisedag -1 – forberedelsene"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*